De nieuwe Inov-8 Roclite 315

Ik schreef al eerder over de INOV-8 Roclite 305. Inmiddels heb ik daar al veel fijne kilometers op gelopen. Nu is er de opvolger: de INOV-8 Roclite 315! De schoen is alleen maar verder ontwikkelt. Op onderstaande foto zie je de (gespiegelde) kleurverschillen van de Roclite 315 op de voorgrond, vergeleken met de 305 die je in de achtergrond ziet.

De zool is weer van Powerflow wat zorgt voor een goede schokabsorptie en energieteruggave. De schoenen voelen reactief aan: je hebt een goed contact met de ondergrond. De noppen onder de zool zijn 6mm lang en zorgen voor een goede grip. Dit komt ook door de verschillende rubbersoorten. Het verschil tussen de hak en de voorvoet is 8mm, wat  ikzelf een prettige drop vind. De schoenen wikkelen daardoor lekker snel en soepel af. Er blijft weinig tussen de noppen zitten. Deze zitten ver genoeg uit elkaar zodat er geen modder tussen blijft zitten, maar zorgen wel voor een goede grip.

De schoen biedt genoeg ondersteuning om je voet, en biedt genoeg ruimte bij je voorvoet. De schoenen zitten comfortabel, net als zijn jongere broer de 305. Wat ik zelf ook echt fijn vind aan dit model is de wat hogere hak, met de diepe inhammen onder de enkel. Aan de voorkant bij de tenen is de schoen versterkt met rubber om je voet beter te beschermen tegen stoten. In het ontwerp zie je ook de voor Inov-8 kenmerkende X terug. Dit ontwerp geeft de schoenen meer ondersteuning en stabiliteit.

En mocht je nog nooit gelopen hebben met Inov-8 trailschoenen: je zult verbaasd zijn over het comfort dat deze schoenen je bieden, de pasvorm is echt perfect!

 

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *