Hij is er: het ONE GTX® Active Run jacket!

Goretex logoMet het ONE GTX® Active Run jacket, voorzien van de SHAKEDRY™ technologie, zet Gore Runningwear een nieuwe standaard in lichtgewicht en waterdichte hardloopkleding. Dit jack, met vaste capuchon, is werkelijk revolutionair! Het jack weegt slechts 118 gram (maat L!), is 100% water- en winddicht en toch ademend. En het goede nieuws is: het jack is nu te bestellen! Bijvoorbeeld via de site van Gore Runningwear zelf.

GORE atleet Florian Neuschwander met het ONE GTX® Active Run jacket

Wat maakt dit jack zo bijzonder? Het is een tweelaags jack, maar wel extreem lichtgewicht. De buitenkant neemt geen water op. Het water loopt gewoon van het jack af en als er water op blijft staan, schud je dat er zo vanaf, vandaar de naam: SHAKEDRY™. Nu kun je dat met ieder regenjack natuurlijk, maar het grote voordeel is dat dit jack excellent ademend is, en blijft! En omdat het jack zo licht en dun is, kun je het jack ook lekker compact opbergen. Bijvoorbeeld in het speciaal daarvoor aangebrachte borstzakje. Makkelijk dus om mee te nemen.

Omdat het water niet wordt opgenomen, wordt het jack ook niet zwaarder in de regen. De snit is perfect voor hardlopers, wat een goede pasvorm garandeert. GORE-TEX® materiaal is volledig water- en windbestendig en bovendien ademend. Met dit materiaal ben je volledig beschermd tegen regen en wind, zodat het lichaam niet afkoelt, maar ook niet broeierig gaat aanvoelen. Door het aanbrengen van verschillende reflecterende elementen is bovendien ook aan de zichtbaarheid gedacht.

Net als andere GORE-TEX® producten kan ook dit nieuwe SHAKEDRY™ jack gewoon in de machine worden gewassen. Omdat geen sprake is van een textiel buiten materiaal, hoeft het jack niet in de droger en hoeft de waterafstotende impregnatie niet te worden gereactiveerd.

Het jack heeft een vaste capuchon met een hoge hals. Water heeft op deze manier geen kans om via je nekhaar binnen te lopen. Je kunt het met koordjes (zie hieronder) ook nog extra dicht trekken, als de weersomstandigheden echt slecht zijn. Zo ben je optimaal beschermd, en blijf je droog en warm gedurende je hele training. Behalve een kleinere kans op blessures levert dit ook nog een hoger rendement van je trainingen op: je hoeft minder energie te verspillen om warm te blijven.

Zitten er dan geen nadelen aan dit jack? Euh jawel, twee zelfs. Allereerst de prijs. Het ONE GTX® Active Run jacket is te bestellen voor € 300, en dat is niet voor iedereen weggelegd. Voor die prijs heeft de serieuze en ambitieuze hardloper wel een hardloopjack met een bijzondere uitstraling en excellente eigenschappen. Momenteel is alleen het herenjack leverbaar (vanaf eind januari), het damesmodel volgt kort daarna.

En het andere nadeel: nu heb je echt geen excuus meer om thuis te blijven als het een keer echt slecht weer is! Met zo’n jack wil je trouwens wel naar buiten. Of is dat een afwijking die alleen ik heb? 😉

https://youtu.be/gs6UkBJI2S8

 

 

GORE atlete Lisa Mehl met het ONE LADY GTX® SHAKEDRY™ Run jacket

Het damesmodel, het ONE LADY GTX® SHAKEDRY™ Run jacket

You may also like...

1 reactie

  1. 11 december 2017

    […] maanden (als het weer er om vraagt) met het Gore Runningwear®  SHAKEDRY™ jack, Ik schreef al eerder over dit jack, maar toe had ik er zelf nog niet mee gelopen. Inmiddels heb ik er diverse trainingen mee gelopen, […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *