Het wordt weer najaar, tijd voor Windstopper!

Gore Runingwear Windstopper jack

De zomer kwam dit jaar erg laat op gang, maar heeft het wel langer volgehouden. Het was wennen: overdag 30 graden en toch ’s avonds je reflectiehesje aan, maar uiteindelijk lijkt de herfst het toch te gaan wennen. De temperatuur gaat langzaam omlaag, en de eerste regenbuien komen er aan. Voor ons, hardlopers, betekent dit dat we weer meer aandacht moeten geven aan onze kledingkeuze. Een betere bescherming tegen weer en wind maakt het lopen eenvoudigweg fijner, en kan blessures helpen voorkomen. Heb je daarbij wel eens gedacht aan de kledinglijn van Gore Runningwear?

Gore Runingwear shirt

Tijd dus om eens aandacht te schenken aan speciale functionele kleding. Wat in mijn ogen de beste collectie is voor hardlopers, is de kledinglijn van Gore Runningwear. Want naast de absoluut waterdichte, maar toch ademende Gore-TEX producten, bieden zij een brede lijn producten aan voorzien van de Windstopper-technologie. Windstopper is niet 100% waterdicht, maar houd je bij lichte buien toch droog. Bovendien is het ademend, en een stuk goedkoper dan Gore-TEX.

De kledinglijn van Gore Runningwear
De kledinglijn van Gore Runningwear onderscheidt zich door eenvoud en kwaliteit. Geen drukke motieven, maar goed bij elkaar passende kleuren die samen een hoogwaardige uitstraling hebben. Maar goed, wat belangrijk is bij functionele kleding is…de functie. De kleding is ontworpen, in nauw overleg met (top)sporters en dat merk je. De kleding is licht, sterk, ademend en dus functioneel. Geen overbodige fratsen, gewoon een goed jack, shirt of broek. Eerder dit jaar heb ik een aantal artikelen uit de trailrun collectie van Gore aangeschaft, en hier heb ik in alle omstandigheden mee gelopen. Bijgaande foto’s zijn van die collectie.

 

Gore Runingwear Windstopper jackZie het blauwe Windstopper jack. Dit jack is van Active Shell, dus een dunne, maar sterke laag. En lichtgewicht, maar wel winddicht. Het jack heeft een vaste capuchon. Als je deze opzet sluit het jack bij je nek echt goed af, dus regen en wind krijgen weinig kans om naar binnen te dringen. Het is geen Gore-Tex maar het jack houdt de eerste regen toch echt wel buiten. Hetzelfde kan gezegd worden voor de (zwarte) lange broek: dun, licht en winddicht. De broek heeft lange ritsen onder aan de pijpen. Zo kun je de broek lekker ver open ritsen, en kun je de broek aan- en uittrekken zonder je trailschoenen uit te hoeven doen. Lekkere lichte, en door zijn winddichtheid toch een warme broek. Ook dit is een minimalistisch design, dus zakken ontbreken. Oke, je pakt er wel eens op mis, maar dit is niet tijdens het lopen, maar soms wel vooraf of naderhand.

Dan de twee shirts: het gele shirt met lange mouwen, en het rode mouwloze trailshirt. De stof is erg dun en licht elastisch, maar sterk, en draagt prettig. Ondanks dat er geen Windstopper of Gore-tex in de shirts verwerkt zit, houden de shirts je wel warm zoals van Gore verwacht mag worden. Ik heb in verschillende omstandigheden gelopen, van koud tot warm, en van droog tot zeer nat. Maar in alle omstandigheden heb ik het nooit echt koud gekregen, ook niet als het shirt nat werd (ofwel door regen, ofwel door zweet). Het vocht wordt afgevoerd naar buiten, dus weg van je lichaam waar het voor afkoeling kan zorgen.

Gore Runingwear shirt

Dit is een echte kledinglijn voor het gehele jaar, behalve bij erg warme, of juist erg koude omstandigheden: dan is ofwel een enkel shirtje, ofwel een warmer winterjack geen overbodige luxe. Maar dat betekent wel dat je met deze kledinglijn (nogmaals: speciaal voor trailrunners!) zeker 10 maanden per jaar kunt lopen! Dus, wat mij betreft kan het niet snel genoeg echt herfst worden!

gore_trail_kleding_2016_14

gore_trail_kleding_2016_21

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *