Zomers hardlopen met Gore Runningwear®

Gore Runningwear® heeft haar zomercollectie weer uitgebreid. En als altijd is de kwaliteit weer top en zijn de kleuren strak. Nee, gelukkig geen drukke designs, maar een eenvoudige uitstraling die kenmerkend is voor Gore Runningwear®. No nonsense, en dat geldt ook voor de kwaliteit van de collectie. Die is gewoon erg goed, fijne materialen die goed absorberend en ademend zijn. Ideaal voor iedere hardloper. Het is de zomercollectie, dus weinig Windstopper® of Gore-Tex® functionaliteiten: die heb je (zelfs in een Nederlandse) zomer niet echt nodig! In dit artikel verwijs ik naar de kledingstukken waarbij ik deze aanduid op de kleur. Maar uiteraard heeft Gore Runningwear® een brede lijn en zijn de artikelen in diverse kleuren verkrijgbaar.

Het witte shirt is het ultra lichtgewicht Fusion Shirt. Deze voelt erg glad aan, en zit lekker om je lichaam. Geen fladderende mouwen. Wel een goed shirt dat je vocht goed opneemt en afvoert, maar niet koud of nat aanvoelt na het lopen. De naden op de schouders zijn extra dun gestikt, zodat deze niet gaan schuren of irriteren als je met een rugzak om hardloopt. Het is dus een zeer geschikt shirt voor trailrunners!

De korte broek (zwart-rood), die je op diverse foto’s ziet, is meer een trailrunning broek. Het is het Air 2in1 Short van Gore Runningwear®. Het lijkt een gewone korte broek, maar onder de halflange pijpen zit nog een korte tight. Vooral voor trailrunning en bostrainingen zeer geschikt: je benen zijn beter beschermt tegen takken, netels en bramenstruiken… Bovendien houden de tights je benen beter warm, dus ook ideaal in het voor- en naseizoen. Bij lange duurlopen heb ik al veel plezier gehad van deze short, je bent beschermd en blijft beter warm (en niet té).

Het rood-zwarte jack is een typisch Gore® jack: de lijnen zijn herkenbaar. Het is het Gore® Windstopper® Light Shirt Long uit de Air collectie. Op diverse plekken vind je handige en veilige extra’s terug, zoals de reflecterende bandjes op schouder en op de rug. Het jack is licht en dun, en bovendien een slim-fit model, wat ik persoonlijk erg prettig vind met lopen. Het is een echt zomerjack, maar door de Windstopper® technologie ook nog geschikt voor het voor- en najaar.

Het gele shirt uit de Gore Runningwear® Mythos 6.0 lijn is een echt zomershirt. Licht, dun, fris, dus ideaal bij warm weer.  Ook op dit shirt zijn diverse reflecterende elementen aangebracht. De lijnen op de schouders en in de zij zijn kenmerkend voor de Mythos lijn: 360 graden zichtbaarheid in het donker! Het was stralend weer toen ik de foto’s liet maken, en dat felgele shirt ving zoveel zonlicht dat het shirt soms wat overbelicht is geraakt. De korte tight past qua kleur goed bij het shirt (andere combinaties zijn ook mogelijk!) en draagt eveneens goed. De tight zakt niet af, heeft een goede pasvorm en een klein zakje op je rug. Handig voor je sleutels of andere kleine zaken. Voor je telefoon is dit zakje te klein, daar zul je dus een andere oplossing voor moeten bedenken.

Dan het blauwe jack, het Windstopper® Active Shell Partial jack uit de Essential lijn. Dit is wel een jack met Windstopper® technologie, dus geschikt voor wat slechter weer. Wel een jack dat je, ondanks de Windstopper® functies, wel het hele jaar kunt dragen. Onder de oksels, en dan van de zij tot de pols, is een dunner stuk stof aangebracht. Deze ventileert waardoor je dit jack ook op wat warmere dagen gerust kunt dragen.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *