De herfst in met Gore Runningwear

Nu de zomerse temperaturen achter ons liggen, en het volop herfst is, wordt het tijd om weer aandacht te besteden aan de kledinglijn van Gore Runningwear. De lijn kenmerkt zich door eenvoud, zonder drukke motieven. De kleuren zijn goed op elkaar afgestemd, dus combineren is mogelijk. Ik persoonlijk vind dit geen bezwaar: mij gaat het bij hardloopkleding om de functionaliteit, en niet om de vaak drukke motieven.

Wat betreft kwaliteit en functionaliteit kun je nauwelijks betere kleding vinden dan de Gore Runningwear. Het is daarom niet raar dat je steeds meer lopers met de Gore kleding ziet. Zo zijn er jassen met het GORE-TEX® membraan, dus gegarandeerd water- en winddicht. Bijzonder is dat de kleding ondanks deze eigenschappen toch optimaal ademend is.

Maar door de meeste lopers wordt toch gekozen voor de Windstopper® producten. Het Windstopper® membraan is helemaal winddicht en toch ademend. En hoewel niet helemaal waterdicht, is de stof toch waterafstotend. Het jack houdt je dus grotendeels droog en bovenal warm! Dit leidt tot betere sportieve prestaties, want je lichaam heeft nu minder energie nodig om warm te blijven en dus kan die energie anders benut worden. Maar los van deze technische kant: je merkt dat Gore veel samenwerkt met gerenommeerde atleten. De producten blinken uit in functionaliteit, en je merkt aan alles dat er over is nagedacht. Zo zit in veel jacks en longsleeves een extra binnenmouw, met daarin een gat voor je duim. Zo kun je die extra over je hand trekken, in koude dagen waarop het nog niet koud genoeg is voor handschoenen.

Uiteraard zijn alle jacks natuurlijk voorzien van veel reflecterende elementen (schouder, armen, heup, borst en rug). Deze zorgen voor 360 graden zichtbaarheid in het donker. De jacks uit de najaarscollectie zijn, vooral ook door de Windstopper® functionaliteiten, breed toepasbaar en kun je ze bijna het gehele jaar dragen. Bij echt koud weer zijn ze mogelijk iets te dun, en op hele warme dagen te warm, maar dat betekent dat je er zeker in ons koude kikkerlandje zo’n 9 maanden per jaar mee kunt trainen!

De kleding is van uitstekende kwaliteit. Maar omdat de sterkste eigenschappen (GORE-TEX® en Windstopper®) in het materiaal zelf zitten, behouden ze hun kracht. Wasbeurt na wasbeurt, waarbij de kleding er ook nog eens erg goed uit blijft zien. Zo verliest de kleding niets van zijn mooi uitstraling, en jij kunt onder alle omstandigheden goed gekleed en vooral, goed beschermd, de weg op!

Heb jij al kennis gemaakt met de functionele hardloopkleding van Gore Runningwear?

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *